AFAD bu 3 ilde yaşayanları uyardı. Yaz ortasında kuvvetli sağanak geliyor

AFAD, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde şiddetli yağışların beklendiğini duyurdu.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada özellikle Samsun’un kıyı kesimlerinde zaman zaman çok şiddetli yağışlar bekleniyor ifadesi yer aldı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Samsun’da turuncu yağış uyarısı verilen vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü, olası olumsuz durumlarla başa çıkmak için bölgede koordinasyon sağlamak üzere harekete geçtiği belirtildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili Afet Grupları’nın bilgilendirildiği ve gerekli personel ile araçların hazır bulundurulduğu kaydedilen açıklamada, olumsuz hava koşullarına karşı iş makinelerinin afet riski yüksek bölgelerde ve bu bölgelerin yakınlarında konuşlandırıldığı ifade edildi.

Vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarının önemle vurgulandığı açıklamada, ulaşım aksaklıkları gibi durumlar için de gereken tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında önemli değişiklikler bekleniyor.

Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması öngörülürken, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise 3 ila 5 derece düşüş yaşanması bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise sıcaklıkta önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarların genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Ancak Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir